De Eend

In 2002 had heren9 een tekort aan spelers. Henrian het leger in. Eddie ook. En uit het feit dat Jeroen dat seizoen geen club had werd hij benaderd om het seizoen af te maken bij heren9. En Jeroen dacht dat een beetje beweging geen kwaad kon en deed gezellig mee.

Nou zit ongeveer de helft van heren9 in de autobranche en Jeroen wilde wel een auto. Een eend leek hem wel mooi. Goedkoopste cabrio die er is volgens mij. Maar een eend was veel te moeilijk te vinden voor een beetje normale prijs en dat zou het niet worden.

Toen twee weken later: We hadden net een wedstrijd gehad en gewonnen. Er waren al een paar meters door heen gegaan. Opeens krijgt Jeroen een papiertje uit de agenda van Mark voor z'n neus. Of hij even wil tekenen... Ik weet het niet meer precies maar zoiets stond er:

Als Jeroen een eend krijgt blijft hij volgend jaar bij heren9 spelen.

Op zich er leuk, maar Jeroen begon heren9 ook een beetje te leren kennen. Als hij dit zou ondertekenen dan neemt Sjoerd of wie dan ook de volgende wedstrijd een eend uit de dichtsbijzijnde vijver mee en Jeroen zit aan heren9 vast. Dus werden er nog wat aanpassingen aan het contract gedaan. Bijvoorbeeld dat het een auto moest zijn, op ware grote en dat ie ook moest kunnen rijden.

Het kon nooit moeilijk zijn dacht iedereen om even een eendje te vinden. Maar helaas was dat niet zo. Veel garages werden bij langs gegaan, maar overal moest je veel betalen. Tja, het is toch een beetje een klassieker.

Ongeveer na drie maanden vond Gerrit in een oude schuur een eend. De eigenaar was iets van 70 jaar en de eend had al drie jaar niet meer gereden. Maar hij werd toch gekocht en helemaal opgeknapt:


In alle puinhoop zie je iets blauws...


Geen stoelen, motor dag deuren of wat dan ook.....


Op de brug en sleutelen maar. Gerrit heeft de eend praktisch helemaal weer in elkaar gezet. Het was zo'n rotzooi dat hij sommige onderdelen gewoon niet kon vinden. Hij ging dan naar huis en kwam over een weekje weer langs. Menner Bolt had dan meestal wel weer wat gevonden en kon er weer verder worden gewerkt.


Toen de eend er een beetje uitzag (motor deed het nog niet, stoelen of wat dan ook zat er nog niet in) werd de eend naar autoschade- herstel De Vries gebracht om gespoten te worden in de unieke kleur van SUDOSA.


Sjoerd heeft de eend gespoten. Eén hele dag heeft Sjoerd er aan gewerkt om de eend helemaal groen te krijgen.


En toen nog de definitieve afwerking. Motor moest natuurlijk goed lopen. Stoeltjes erin, dakje erop en natuurlijk de stickers!!


Achter de eend zie je de caravan. Jeroen had deze graag ook groen gezien zodat de caravan mooi achter de eend had gestaan. Maar helaas moest de trekhaak van de eend af....

En toen nog bij de Pimpelaer wat foto's maken. Maar dat kun je ergens anders op deze site bekijken.

Helaas ontbreekt op de achterportieren nog de de naam van rockcafe "Regalis". Deze zitten er nu wel op. Maar ondertussen is Regalis toch alweer falliet en is er een plaatsje vrij op de achterdeuren.


Na gedane arbeid is het goed .............

MANNEN VAN HEREN9, HARTSTIKKE BEDANKT VOOR DE EEND!!!!!!!!!!!!!!!!! IK HOOP DAT ER NOG LANG HEREN9 OP MAG BLIJVEN STAAN!!!

Jeroen