S.V.W. H1 - Heren9

Tja  het was vrijdagavond en we moesten helemaal naar Friesland. Dat betekende niet veel goeds. Thuis hadden we 3-1 gewonnen maar helaas lukt het nu niet zo goed. John was geblesseeerd en deed niet mee. Jeroen en Sjoerd begonnen op de bank omdat ze geen zin hadden gehad om eventjes te komen trainen.

De 1e set was slecht. Met 20-15 ging ie naar SVW. De 2e was beter en ging naar ons. De 3e was slecht, de 4e ook en hierdoor eindigde het in een 3-1 verlies.

Heren9 is niet zo goed meer en we moeten oppassen, want we komen in de degradatie-zone terecht. Aankomende wedstrijden zal er dus flink gepresteerd moeten gaan worden!!!

VC'72 H1 - Heren9

Tja wat moeten we erover zeggen. De eerste twee sets gingen lekker maar daarna kakte het gigantisch in. 2-2 dus...  Maar we staan voorlopig wel even eerste

Sprong H2 - Heren9

De eerste uitwedstrijd werd gespeeld tegen het lastige Sprong uit Roden. Zij stonden 1e, wij 2e. Daarvan was weinig te zien in de eerste set, waarin Jeroen direct lekker begon door naar een 9-0 voorsprong te serveren.  Deze set werd door nog een goede servicebeurt van DEX met 20-12 overtuigend gewonnen.

Ook coach Henk was blij, maar hamerde er in de pauze op dat de tweede set lastiger zou worden en we geconcentreerd moesten blijven spelen. Deze wijze raad werd goed opgevolgd door het topteam en met een solide 20-13 werd de tweede set, mede dankzij 5 servicepunten van Piet, makkelijk binnengehaald.

Ook tussen de tweede en derde set had Henk het weer over de concentratie. We moesten niet verslappen en de wedstrijd professioneel uitspelen. Maar helaas lukte dat niet. Met 20-15 werd Heren9 weggespeeld. Hoe kon dit nou gebeuren na twee prachtige sets? Waren we moe? Was iedereen vrijdag weer op stap geweest?

Ook de vierde set was slecht. Jeroen begon met een domme smash uit, er werden twee opstellingsfouten gemaakt. Sprong kwam dik voor, maar toch kwamen we nog even terug tot 12-8. Maar het bleek hopeloos want met 20-13 gingen we de boot in. 2-2 dus de eindstand.

Misschien moeten we de volgende keer maar niet zo vroeg beginnen met inspelen zodat we tijdens de laatste sets ook nog wat over hebben? Donderdag 17 oktober om 21.30 is de 4e wedstrijd tegen VC 72 uit Groningen, Selwerd. Gaat dan eindelijk de 4-0 lukken???

Heren9 - S.V.W. H1

De tweede wedstrijd van het seizoen werd gespeeld zonder Dex, die zat in Tsjechië bij de A1GP goedkope biertjes te drinken.

Piet was z'n shirt kwijt, Brams tenue met nummer 69 was zoek, tas 69 was ook alweer foetsie en dus begon het allemaal weer lekker. Wel was onze scheidsrechter Cornelis Tauran present! Henk je hebt het weer top geregeld (potentiële manager???). Ook
onze topteller Reinder en zijn mentale ondersteuner en topsupporter, Betty, waren weer present dus het kon niet meer misgaan...

Wij hadden er zin in en de tegenstander was eigenlijk maar helemaal niks. Toch werden er teveel fouten gemaakt en de 1e set ging verloren met 20-16. Coach Henk had toch vertrouwen in de huidige opstelling en dus stond in de tweede set hetzelfde team weer in het veld. Bram en John hielden Henk gezelschap op de bank. Henk had het goed gezien want de tweede set werd makkelijk gewonnen met 20-15. 1-1 stond het dus.

Herman was een beetje moe en werd vervangen door semi-allrounder Brammetje. Brammetje had er zin in en begon zelfs te zweten! Ook John kwam er in voor Hans of voor Piet. De derde set waren we weer niet te kloppen en hatsaklatsa 20-14 voor Heren9.nl!

John stond ook in de 4e set erin en Hans of Piet zat op de bank. De oudjes aan de overkant konden niet meer en met een duidelijke 20-12 werd de laatste set binnengehaald.

De kwaliteit is er, de conditie ook, alleen de concentratie nog niet helemaal. Dat ziet ook Alex en daarop wordt dan ook hard getraind, zodat we in het vervolg met 4-0 kunnen gaan winnen in plaats van 3-1....

Doelstelling voor dit jaar: Kampioenschap

Heren9 - G&A 2

De eerste wedstrijd van Heren9 van het seizoen 2006 / 2007 was eentje tegen G&A uit Rolde.

1e coach Mark Prins was overgelopen naar Heren5 en dus nam Henk vanaf de bank de beslissingen en bepaalde de strategie hoe G&A opgerold zou moeten worden.

Jeroen en Hans begonnen op de bank en dit pakte goed uit. De pass lag goed, er werd moeilijk en bijna nooit fout geserveerd. Weinig fouten bij ons en de bezoekers moesten forceren om de punten te pakken. De inzet was hoog, de lange rally's werden altijd gewonnen met mooie reddingen. Met 20-14 werd de eerste set makkelijk gepakt.

Never change a winning team dacht Henk en dus stonden Herman, Gert-Jan, Piet, John, Gerrit en Sjoerd weer in het veld. Tot de 8 punten ging het gelijk op, maar daarna liep G&A uit. Deze set werd verloren met 15-20.

In de derde set kwamen Jeroen en Hans in het veld voor Herman en Piet. De pass lag weer perfect zoals in de eerste set en de spelverdelers Jeroen en Gert-Jan konden heerlijk iedereen aan spelen en de tegenstander werd volledige weggespeeld: 20-13 winst.

De vierde set was een copie van de derde. Alleen was de in de derde set ingevallen spelverder aanvallend niet zo sterk... Toch kwam de tegenstander niet verder dan 11 punten en de eindstand was dan ook 3-1 WINST!

Helaas geen 4-0, maar die gaat misschien vrijdag 6 oktober komen, om 20.45 in de Spreng. Tot dan!

Heren9 - Animo heren6

Na de prachtige overwinning vrijdag 9 december op Fama heren2 (3-1, maar het had 4-0 moeten zijn) is Heren9 naar de 5e plaats in de competitie gestegen. Dit is wel een klein beetje geflatteerd omdat Heren9 veruit de meeste wedstrijd heeft gespeeld. Zo zou de nummer laatst ons nog voorbij kunnen gaan.

Aankomende vrijdag spelen we uit in Beilen tegen Smash. Dat team heeft pas 2 sets verloren en Heren9 zal zich van zijn beste kant moeten laten zien om een setje naar Assen mee te nemen...

Henk had al dagen niet geslapen van de spanning van de wedstrijd tegen zijn oude cluppie. De truien waren binnen en de shirts en broekjes waren bedrukt met de sponsors dus wat kon er eigenlijk nog misgaan? Misschien misten we de tassen van onze sponsors AbbaRossa en Quattro Mori.

Want tja, het was niet echt best. Alleen in de derde set maakten wij gehakt van Animo, in de andere sets werd van ons gehakt gemaakt. 3-1 verlies kwam dan ook hard aan. Heren9 moet oppassen voor degradatie en zal dan ook beter moeten gaan spelen willen we in de 3e klasse blijven. A.s. vrijdag spelen we uit tegen Fama met o.a. Bram. Zolang Bram in de basis staat hebben we een grote kans op een 4-0 overwinning .

A.s. vrijdag in de Spreng om 20.15 uur: Heren9 - Fama heren2.

Desto heren2 - Heren9

Na de prachtige overwinning thuis tegen Desto gingen we vol goede moed naar de uitwedstrijd in de Timp. We hadden één doel en dat was winnen, maar dat gebeurde niet. Thuis was er met 4-1 gewonnen, na 4 sets stond er een 3-1 voorsprong voor Desto op het scorebord.

Maar tijdens de laatste set werd er, ondanks het lauwe bier in de kantine, toch nog even die laatste set ingekopt!

Dus de uiteindelijke score kwam uit op een 6-4 overwinning.

Er zijn trouwens nog wat foto's te vinden van die dag op de fotopagina en ook zijn er filmpjes te bewonderen.

Heren9 - Desto Heren2

Vrijdag 18 november 2005 om 21.30 was het zover. De eerste Asser Derby stond op het programma (de tweede zal al heel snel volgen). Desto zou het eerste slachtoffer kunnen worden van het enthousiaste Heren9, maar vooraf leek het toch eerder andersom te zijn. Heren9 stond laatste en Desto stond tweede.

De eerste set begon Piet op de bank. Dit bleek niet zo'n goede keuze te zijn geweest van Coach M. Prins. Aanvallend kwamen we er niet echt door en Jeroen bleef maar mietjes achtige tik balletjes geven. Al met al leide dit tot verlies in de eerste set: 14-20.

Prins had maar één optie en dat was Piet inbrengen (Sjouke en Henk waren niet aanwezig. Sjouke was zich aan het klem zuipen met de familie en Henk had zich waarschijnlijk al klem gezopen want die was ziek). Piet kwam voor de andere Prins (John) in de de plaats. Niet dat John slecht speelde, maar Herman wist aan het begin van de tweede set direct Piet een paar keer goed in stelling te brengen en Piet wist daar wel raad mee natuurlijk! Mede door dit ontstuimige begin wisten we deze set binnen te halen: 20-18.

De derde en vierde set waren spannend en eigenlijk had het beide kanten op kunnen gaan. Maar Heren9 was mentaal en fysiek zeer sterk. De derde set werd gewonnen met 20-17 en in de vierde set werd een achterstand van 15-18 omgebogen in een 21-19 overwinning!

Al met al dus dik feest, want in de kantine wist Desto niet echt een vuist te maken en kon heren9 een 4-1 overwinning noteren. Helaas doet de NEVOBO niet echt aan die laatste set die toch eigenlijk wel het belangrijkste is. Gevierde man op het veld was Piet. Helaas heeft Piet geen vlammetjes geregeld in de kantine, dat was toch wel een beetje een minpuntje...

Evelien en Marike waren als topsupporters weer aanwezig en als zij er zijn lijkt het net alsof het team een beetje extra gas geeft. A.s. zaterdag tegen Desto (ja we moeten er weer tegen (zit de helft van de competitie er dan al op? (nee))) zullen we het dus zonder hen moeten doen. Pa en Ma Prins waren wel de gehele wedstrijd aanwezig en als zij niet tussentijds vertrekken dan kan je aannemen dat het weer een kwalitatieve pot is geweest. Hopelijk zijn ze er zaterdag weer! Robbie en Mark zitten toch niet meer bij Heren1 dus kunnen ze mooi even naar de Timp komen om 16.30! Of zijn beide trainers van Heren1 al opgestapt en gaan Robbie en Mark wel mee met Heren1....

Heren9 - IVO H2

Vrijdag 21 oktober 2005 21.52 uur te Assen (De Spreng)

De eerste thuiswedstrijd van Heren9 moest natuurlijk direct een succes gaan worden. Maar het was allemaal niet zo goed geregeld, want Jeroen moest op veld 1 fluiten en Herman was daar aan het coachen. Deze wedstrijd liep nogal uit en in de derde set zijn beide toppers gestopt met hun taken aldaar en naar veld 3 gegaan waar het echte werk zou plaatsvinden.

Dit had tot gevolg dat beide nauwelijks een warming-up hadden gedaan en zij begonnen dus dan ook aan de kant. Herman zou zelfs helemaal niet spelen aangezien hij een blessure had aan zijn rechterarm. Volgens de medische staf was het niet verantwoord deel te nemen aan deze wedstrijd.

De eerste set was vrij laf. Er werd niet echt lekker gevolleybald en IVO was gewoonweg de betere: 13-20 was de uitslag.

In de tweede, derde en vierde set ging het niet echt beter. De wisselspelers konden ook het tij niet keren en dus koersten we op een 1-4 verlies af. Want ja, naderhand werd het laatste setje natuurlijk gemakkelijk ingekopt!

De eerstevolgende wedstrijd is vrijdag 28 oktober in de Spreng tegen Quinto. Deze zal dan toch echt wel gewonnen moeten worden! We zullen dan ook met een nieuw systeem spelen en hopelijk heeft dit positieve gevolgen...

V.E.B.'98 H2 - Sudosa H9

Zaterdag 15 oktober 2005 17.30 uur te Borger
Toeschouwer: 20
Heren9 fans: 1
Scheidsrechter: Benno Holdering, Maartje Hupel
Kaarten: Geen

Teller: Ankla Basten
Coach Heren9: -

Na de mislukte seizoensopening op 30 september tegen Emmen '95 traden de mannen van Heren9 deze keer aan tegen de oude mannen uit Borger. Helaas lag de prioriteit van Coach Mark Prins weer bij een andere wedstrijd en hij liet dus deze zeer belangrijke pot verstek gaan.

De opstelling van de eerste set: GJ, Herman, Jeroen, Sjouke, John, Piet. Er werd flink gevolleybald. Tijdens de training afgelopen maandag is een nieuw verdedigingssysteem geintroduceerd en dit werd dan ook direct toegepast. Het werkte goed, maar toch konden we niet voorkomen dat Borger uitliep naar 18-14. Maar na een paar uitstekende verdedegende acties Piet en Gert Jan werd het 19-18, dus setpoint voor VEB. 19-19, 20-19, 20-20, 20-21 (setpoint Heren9), 21-21, 22-21, 22-22, 22-23, 23-23, 23-24 en toen 23-25. Oei dat was wel even zweten. Maar op doorzettingsvermogen en aanmoedingen van de kant werd toch de eerste set van deze wedstrijd en van het seizoen gepakt.

De tweede set verliep ongeveer hetzelfde. VEB kwam weer voor, wij kwamen terug. Alleen verloren we deze wel: 22-20.

De derde set was daarentegen weer wat minder lastig en met een keurige 17-20 ging deze ook naar Assen.

De oude mannen van Borger waren na de eerste twee slopende sets behoorlijk vermoeid en de jonge goden van Heren9 konden er in de vierde en laatste set over heen walsen: 13-20. Zo! De eerste overwinning is een feit en dit is dan ook zaterdag flink gevierd in de Pimpelaer. Ook H1, H2, H3, D2, D3 volgden het voorbeeld van Heren9 en wonnen hun wedstrijden. D1 verloor helaas. Maar al met al een mooie dag voor Heren9 en voor Sudosa!

Eerst volgende wedstrijd: Sudosa H9 - IVO H2, vrijdag 21 oktober 2005 om 21:30. De wedstrijd wordt gespeeld in onze thuishaven De Spreng. IVO heeft 1 punt uit 2 wedstrijden, er zijn dus kansen om te winnen.... KOmt allen voor een mooie wedstrijd en hopelijk kunnen we de 4 punten in Assen houden.

 

SUDOSA H6  -   SUDOSA HEREN9.NL

 

UITSLAG   2-2

SUDOSA H9  - FAMA/SMILDE

Naar de wedstrijd Heren9 - Fama/Smilde werd al lange tijd door beide ploegen naar uitgekeken. De spelers kennen elkaar en daarom was het voor beide teams belangrijk om punten te pakken en sowieso niet te verliezen. Heren9 heeft vorig jaar in Smilde met 4-0 verloren en dus was het tijd voor revanche!

Als eerste strategische zet zijn voor de wedstrijd twee dames partijen gepland (dames partijen duren altijd erg lang omdat ze gewoonweg niet de bal op de grond kunnen krijgen (sommige mensen vinden dit erg saai, maar er zijn ook mensen die deze ellenlange rally's leuk vinden)). De wedstrijd begon zo'n drie kwartier later en daardoor waren de spelers van Fama eigenlijk direct al uit hun concentratie.

Maar goed, de eerste set begon en iedereen was, zoals al eerder gezegd, gebrand om te winnen. Dex, Jeroen, Piet, John, Sjouke en Sjoerd begonnen en het ging gelijk op tot 10-10. Toen gebeurde er op onverklaarbare wijze helemaal niks meer vooraan het net bij Heren9. Maar liefst 8 punten werden achter elkaar gescoord door Fama met een koekjessurf; het probleem was dat de bal voorin niet werd afgemaakt (sterker nog de bal vloog eerder tegen de muren aan dan binnen de 9 bij 9 meter gele lijnen). Met 20-12 ging Heren9 naar de andere kant voor de setwissel met een vreemd gevoel. Want eigenlijk ging het best wel lekker maar door die ene serie was de set gewoon uit handen gegeven.

Na een schaamtevol verlies in de 1ste set, moest de 2e set gewoon gewonnen worden, we wilden niet weer verliezen.

Nadat we erg sterk in de set begonnen waren en met een 18-14 voor stonden in de 2e set, dachten onze heren de buit is binnen deze set, maarja we kennen de jongens langer dan vandaag en werd er weer eens een aantal keer ouderwets geketst en kwam Fama nog terug tot 18-18.

Gelukkig herpakten de jongens zich weer en pakten de de service terug en daarmee een setpoint, altijd spannend bij zo'n stand, maar dat sudosa niet de enige was die wist was ketsen was, kwamen ze aan de andere kant van het net ook achter en werd de set verdiend, maar nipt met 20-18 in de wacht gesleept.

Op naar de 3e set

De 3e set was de set in de wedstrijd die geen van beide partijen wilde verliezen aangezien het team dat deze set zou winnen in ieder geval niet met een nederlaag van het veld zou gaan.

Dus er werd flink gestreden aan beide kanten, 4-3 sudosa we staan voor, wat later is het weer andersom en staat Fama met 10-11 voor gaat dus aardig gelijk op.

En dat gaat ook zo door tot het einde van de set als Sudosa met 18-17 voorstaat en door scheidsrechterlijke dwaling Fama een gele kaart krijgt, omdat de scheids een verkeerde wissel zag te zien.

Met het gevolg Sudosa op setpoint, Fama pakt de service nog wel terug, maar Sudosa passt een mooie bal richting spelverdeler en die geeft een perfect set up naar buiten en word koelbloedig afgemaakt, winst 20-18, alweer.

Dan bestaat er nog zoiets als een 4e set, deze gaat eveneens als de 3e set heel gelijk op en beide teams maken kans om deze te gaan pakken.

Als er vervolgens op de stand 16-17 in voordeel van Fama 1 van de 2 scheidsrechters een fout ziet aan kant van Fama en een punt geeft aan Sudosa niemand snapte wat er aan de hand was, zelfs de scheids kon het niet uitleggen, maarja punt was gegeven.

Met gevolg dat Fama even van de kaart was en sudosa op 19-17 kwam te staan wat matchpoint betekende, Fama herpakte zich net op tijd en wist de service terug te halen naar een stand van 19-18 en met 3 hele goeie service beurten was de strijd afgelopen en deelde beide teams de punten.

Waar iedereen ook wel tevreden over was en hup de kantine in en daar werd de gebruikelijke 5e set gespeeld en natuurlijk gewonnen door onze heren.

 

Oude nabeschouwingen

Sudosa Heren9 - Sudosa Heren6
Een spannend duel tussen de nr 1 & 3 van de ranglijst. Op voorhand was bekend dat  coach Mark Prins zijn sterkste team zou opstellen, want een verlies tegen h6 kunnen we niet maken.
Uiteindelijk na een lange strijd werd er in de zaal gelijk gespeeld met 2-2, maar werd de 5e set toch nog gewonnen in de kantine.
De 1e set begon goed, de heren stonden een lange tijd op voorsprong maar gaven uiteindelijk toch de set nog weg 16-20.
Waaruit h6 dacht dat ze een makkelijke avond zouden krijgen, daar kwamen ze dan toch bedrogen uit.
Door een goede service beurt van Jeroen met een aantal goed geplaatste ballen werd de 2e set met 20-17 gewonnen en was h9 weer terug in de wedstrijd.
Ondanks dat het team in de 3e set een magnifiek spel liet set werd deze helaas toch verloren, paar goede reddingen van Jeroen en John, aantal mooie opslagen van Herman en Dex en toch word de set verloren met 17-20, dan moet het in 4e set maar gebeuren.
In de 4e set word er voor het eerst gewisseld aan de kant van H9, Dex verlaat het veld waardoor Jeroen gaat spelverdelen en Jannes op mid komt te staan, met gevolg dat jannes binnen 2 minuten het voor elkaar krijgt om Lulof aan de andere kant van het net pissig krijgt, door een netfout te maken en niet gezien worden door de scheids.
De 4e set werd uitermate spannend, nadat h9 zeer makkelijk op een 19-14 voorsprong was gekomen moest de wedstrijd nu wel afgemaakt kunnen worden, dat was makkelijker gezegd dan gedaan, na een aantal ketsballen,  werd er voor de 2e keer gewisseld, Jannes eruit, Piet erin, ondertussen was het alweer 19-17, nu moet het toch echt gebeuren.
En dan nog 2 ketsers dus de stand is weer gelijk, het zal toch niet gebeuren, toen kwamen we ook nog eens achter met 19-20.
Maar het publiek ging op de banken staan en schreeuwde longen uit de keel, toen moesten we wel.
Eindelijk een goede pass en gelijk werd de aanval afgemaakt over buiten.
John aan service altijd spannend zeker op dit soort momenten,
maar na 2 prachtige opslagen werd de 4e set gewonnen met 22-20.
De supporters worden bedankt voor hun aanwezigheid en Ingmar bedankt voor het fluiten van deze wedstrijd.
Volgende thuiswedstrijd is 18-02-05 tegen sss/e h2 uit Emmer Compascum.
SUDOSA Heren9 -
(Tjoba h2(Klazienaveenna een zwaar bevochten, maar niet al te beste wedstrijd hebben de heren van heren9.nl met 3-1 verloren, dit dankzij 2 oorzaken de heren waren aan het weekend toe tenminste dat was aan hun spel te merken en de scheidsrechter die vond de tegenstander een beetje zielig dat die nog niet zoveel puntjes hadden en dacht dus dat dit team van Sudosa het niet erg zou vinden als hij wat extra puntjes aan Tjoba gaf (net foutje hier, net foutje daar, balletje in, nee toch balletje uit) en zo ging het van set 1 tot aan set 3 door, hierdoor verloren we mede de 1ste set met 20-13, de tweede daar en tegen wonnen we met 19-21, na een slechte set, maar wel als winnaar en toen de derde set waarin 2 hele belangrijke dingen gebeurden, als eerste serveerde onze beste teamgenoot Gerrit onder het net door, waarmee de eerste met er bier binnen was, ten tweede toen sjouke aan service bij een stand van 19-19 de service afgefloten vanwege dat DEX de bal stond af te schermen waar geen spake van was, dus wel met het gevolg dat de stand 20-19 werd in het voordeel van Tjoba, hele team ging in protest met name onze betse vriend DEX, die de scheidsrechter nog eens hartelijk bedankte voor het cadeautje aan de tegenstander en of ze vaker op die manier wonnen, met als gevolg dat de heer scheitsrechter zich beledigt voelde en aan DEX de gele kaart toonde, met het gevolg dat de derde set werd verloren met 21-19 en dat eigenlijk helemaal niemand geen zin meer had in de laatste set en die werd dan ook nog verloren met 20-11, helaas begin slecht, eind slecht.
Volgende wedstrijd moet het ook beter gaan, dan word de derby van het jaar gespeeld tegen SUDOSA H6, deze moet gewoon gewonnen worden om de eer hoog te houden .
DUS A.S. VRIJDAG 17 DECEMBER OM 20:15 DE TOPPER SUDOSA H6- SUDOSA H9.
WEES OP TIJD WANT UITVERKOCHT IS UITVERKOCHT.

 

SUDOSA Heren9 - FORTUNA (Schoonoord)
Eindelijk na lange tijd is er weer leven op de H9 site, Na onze eerste wedstrijd gelijk gespeeld te hebben tegen SSS/EC H2 uit Emmer Compas... en de tweede wedstrijd niet gespeeld ivm ziekte van een speler van Ivo H1 konden  we eindelijk onze opwachting maken
in onze "eigen" de Spreng. De zaal was als vanouds weer afgeladen vol om de stoere klasbakken van Heren9.nl weer te zien ballen. Na een wat aarzelend begin met een opeenstapeling van fouten aan beide kanten konden  we de set gelukkig tot een goed einde brengen, mede door service druk van onze "duckman" De tweede set ging op dezelfde manier alleen wisten we die niet te winnen. de derde + vierde set konden we echter weer tot een goed einde  brengen al was het aan het einde van de vierde set nog wel heel errug spannend na met 17-11 voor te staan gaven we de set toch nog bijna weg. De vijfde set was zoals te doen gebrukelijk bij heren9.nl een makkie enkelen zijn toen nog voor een zesde set gegaan bij onze trouwe sponsor en de supporters van sportcafe de Pimpelear. 
Volgende week vrijdag 29  oktober spelen we weer thuis tegen, R/Flash uit ....??? kom op tijd want je weet 't VOL=VOL
(als er mensen zijn die vrijkaartjes willen bel of mail fff naar een van de spelers of coach)

SUDOSA heren9 - Zuvoc heren1

De tegenstanders zaten van-te-voren in de kantine al lacherig te praten: Hopelijk krijgen we dit keer wel wat meer tegenstand... En dat hebben ze gekregen hoor! 3-1 gewonnen door de enige echte heren9!! Aankomende zaterdag weer een mooie partij tegen Kroton... Dan een wat langer verslag!

O.S.R. heren2 - SUDOSA heren9

Zaterdag 05/04/2003 18.30 Exloo

Helaas heeft heren9 de slechte resultaten van de afgelopen wedstrijden niet kunnen ombuigen in een betere wedstrijd tegen O.S.R. Vooral de eerste 2 sets waren erg slecht. H9 was kansloos. De derde en vierde set waren wel wat beter, maar ook die werden verloren. De eindstand was dus 4-0.

Heren9 gaat het nu vrij lastig krijgen. Wij staan nu 8e en kunnen nog ingehaald worden door de nummer 9. We moeten dan ook een puike wedstrijd spelen a.s. vrijdag!!!!

SUDOSA heren9 - Oostermoer

Vrijdag 28/03/2003 21.30 Peelohal veld 2

Vrijdag was het een zeer spannende wedstrijd. De eerste twee sets stond het 19-16 voor Oostermoer, maar beide sets werden op het nippertje gepakt door hun. 23-21 werd het. De derde set was een stuk slechter: 20-12. En ook de vierde ging verloren: 20-18. Heren9 zal wel wat beter moeten gaan spelen willen we ons in de derde klassen handhaven.

IVO heren2 - SUDOSA heren9

Vrijdag 21/03/2003 19.45 Bargeres

Dikke stress afgelopen vrijdag.... Eddie had de shirtjes gewassen. De shirtjes lagen in Assen bij Eddie thuis. Niks aan de hand dus... Maar Eddie had vrijdagmiddag een zeer belangrijke vergadering over de te voeren strategie in Irak. Misschien dat hij wel mee moest en een paar flinke bommen zou moeten gooien. Maar gelukkig viel het mee, en kon Edwin gewoon om half 4 vanuit het zuiden des lands naar Assen.

Niks aan de hand dus... Maar helaas, meer mensen waren die dag rond 4 uur vrij, en gingen allemaal met de auto naar huis. Dus dikke files. En dus Eddie te laat, en dus heren9 geen shirts, en dus geen wedstrijd voor heren9. Maar Edwin heeft net een nieuwe auto met Turbo Boost!! En zo knalde Ed met 200km/uur van Utrecht naar Assen.

We zouden om half 7 vertrekken. En rond die tijd zat Edwin nog rond Meppel op de A28. Dus wij alvast maar naar Emmen. Konden we nog lekker genieten van een bakkie koffie. Even de tegenstander ingelicht dat de shirtjes wat later kwamen. Vonden ze niet erg. De wedstrijd zou om 19.45 beginnen, maar om 19.55 kwam Eddie in z'n militatire pak binnen met .... juist ja... de shirtjes. En zo kon om 20.00 deze, op papier, zeer spannende pot beginnen....

The Herminator was de hele week al ziek geweest en hij was er dan ook niet. Helaas. Hopelijk ben je er aankomende week wel?? Verder was iedereen er, incl. Skippy die al weer wat kan lopen, maar zich nog wel steeds aansteld. De eerste set ging direct erg slecht. Iedereen was nog koud (niet ingespeeld/warmgelopen). En IVO speelde met een geweldige Rucanor-bal. Dat dat nog steeds niet verboden is door de NEVOBO. Belachelijk toch?! Als ze zo willen winnen....

Maar dus allemaal ketsers en ketsers en het liep voor geen meter. Dankzij Piet z'n service kwamen we op een gegeven moment nog mooi terug, maar het werd 20-12 voor de thuisploeg. Helaas...

De tweede set was iedereen flink gemotiveerd om die oude lui aan de overkant te pakken. Het ging direct gelijk op. 5-5, 9-9, en zowaar 16-14 voor IVO, maar toen was het helemaal gebeurd. 20-17 werd het voor de Emmenaren.

De derde set was gewoon klote: 20-11. Meer heb ik er niet over te zeggen.

Na deze waardeloze set was het tijd om toch nog een puntje te pakken. Het ging weer gelijk op. Een paar flinke smashes en reddingen van alle spelers. Eén zo'n smash kwam midden op de lijn, maar de scheids (die echt heeeeeel slecht was, en volgens mij niks van het spelletje snapt) gaf de bal uit. Dus HJ veegde even wat stof weg op een andere lijn van het veld, en keek de scheids boos aan. Direct kreeg HJ een officiele waarschuwing dat als hij nog een keer over de lijn zou vegen (de beheerder van de sporthal zou wel blij zijn geweest, die lijn was een stuk schoner) rood/geel zou krijgen. Maar HJ ging gewoon door met goed volleyballen en zo werd het 18-19; setpoint voor bikkels!!!! Maar helaas, we pakten het punt niet. 20-20 werd het. En toen twee smashes; Jeroen sloeg in het blok en Sjoerd sloeg uit: 22-20 verloren dus.

Wat hebben we dus geleerd van deze pot: Nooit de shirtjes door Eddie laten wassen als de aankomende wedstrijd een vroege uitwedstrijd is. Dit moet beter gecoordineerd worden door de aanvoerder.

Beste heren9-fans, tot a.s. vrijdag in de Peelohal voor een kraker tegen Oostermoer heren2 en neem ook even een kijkje in het totaal vernieuwde gastenboek!!! (niet alleen kijken trouwens......)

SUDOSA heren9 - G&A heren2

Vrijdag 14/03/2003 20.15 De Spreng veld 2

Vrijdag stond de belangrijk wedstrijd tegen G&A uit Rolde op het programma. Belangrijk omdat heren9 al lang niet meer gewonnen had, en het nu maar weer een keertje moest gebeuren. Helaas moest Herian zuipen op een familieweekendje en was er dus niet bij. Wel ander goed nieuws: DEX (GJ) was helemaal blij omdat hij om half 7 hoorde zijn huis verkocht was! Ook Skippy de coach was er weer bij.

En in de eerste set begonnen we direct lekker. Eddie had een geweldige serviceserie van maar liefst 8 punten en Sjouke zat de ballen lekker te raken en natuurlijk GJ die nog door dollen heen was, speelde ook fantastisch. Het was dan ook geen probleem om deze set te winnen: 20-13

De tweede set gingen we gewoon door, alhoewel het op het einde nog vrij lastig werd. Desondanks deed iedereen flink z'n best. 20-17 werd het, maar de volgende set zou het een stuk lastiger worden...

En inderdaad. Het begin van de derde set verliep erg lastig. Ook de scheids had er heel wat moeite mee (sorry Christian, maar ik was het er vaak niet mee eens). The Herminator raakte (waarschijnlijk door de zware training van donderdag) een beetje buiten adem en werd toen gewisseld. Helaas hielp deze wissel (voor Kees) erg weinig en de derde set werd verloren met 20-15.

Maar gelukkig was iedereen weer flink gemotiveerd voor de volgende set. Deze ging dan ook weer erg lekker met natuurlijk weer een flinke serie van Eddie en paar dakballen" 20-15.

De vijfde set was ook een eitje. Aan het begin zaten we een beetje in een lastige positie (helemaal achter in de kantine), maar na een kwatiertje tanken kwam onze tafel toch vrij. Dus er lag ons niks in de weg om de vijfde set binnen te halen:

4-1 gewonnen dus!!!!.

SUDOSA heren9 - WW/DOK H2

Vrijdag 24/01/2003 20.15 De Spreng veld 2

Afgelopen vrijdag kwam het tweede team van de plaatselijke volleybalvereniging
uit Dwingelo op bezoek. Eerder het seizoen hebben wij de uitwedstrijd al
gespeeld: toen werd het 3-1 voor DOK.

Het hele team was compleet, op Eddie na dan. Die zat gezellig met zijn chickie
in een vakantiebungalow op de heide. Het was erg gezellig Edwin, hebben wij al
vernomen!!!

Ook Markie was er als coach, en Barbora heeft flink lopen tellen. In de eerste
set begonnen GJ en Gerrit op de bank. En zij zagen niet echt goed volleybal!
De eerste set werden we namelijk weggespeeld met 20-10. Niet best dus.

In de tweede set kwam Gerrit erin en Piet ging even rusten op de bank. Ondanks
deze wissel was het nog steeds erg moeilijk de punten te scoren, maar we
wonnen wel: 1-1 werd het dus.

De derde set was weer een spannende. Dikke chaos af en toe en hele mooi punten
van zowel heren9 als DOK. Alleen kwam bij 10-10 Sjouke en een tegenstander met
elkaar in aanraking. Dit resulteerde in een bijna gebroken enkel van Sjouke.
Sjouke liep na dit akkefietje dan ook direct de kantine in om een biertje te
drinken en een sigaretje te roken. (toen wij na de wedstrijd de kantine
binnenkwamen was de eerste meter al door de vader van Jurgen (al 6 week oud
tegenwoordig (volgens mijn berekeningen)!) weggetikt. Ondanks de blessure
speelden wij gewoon lekker door. Maar ook de tegenstander ging lekker. En tot
het einde was het spannend!! Bij 21-20 kregen wij ons derde setpoint en het
was gelukkig raak! 2-1 dus.

De 3-1 zat erin, maar het zou nog wel lastig worden! En inderdaad. Wij waren
allemaal toch erg bezorgd over Sjouke z'n voet en hierdoor was onze
concentratie niet meer optimaal. En op dit niveau kost je dit natuurlijk
direct je kop. En zo werd het 2-2.

Helaas pindakaas. Er had 3-1 ingezeten. Volgende keer beter (tegen Ritola).

En tegen Ritola (31 januari) is Jeroen er helaas niet bij. En ook Sjouke met
de gebroken voet kan een probleem worden. Iedereen SUCCES bij de komende twee
wedstrijden. En allebei winnen!!!!!!!

Gegroet,
H9

Emmen'95 heren6 - SUDOSA heren9

Vrijdag 17/02/2003 21.00 Esdalhal

Afgelopen vrijdag speelde heren9 tegen heren6 van Emmen'95. Dit keer helemaal
in Emmen, een eindje rijden dus. Daarom mocht de eend ook niet mee, want de
kans was natuurlijk te groot dat een aantal personen niet of te laat aan
zouden komen. Barbora was als enige supporter mee. En natuurlijk was onze vast
vertrouwde coach Mark ook present! En natuurlijk alles spelers, niemand
ontbrak.

Wij hadden dit seizoen al een keer tegen Emmen gespeeld, toen werd het thuis
2-2. Dus het kon nog een lastige dobber worden, omdat we nu uit speelden. Maar
goed, wij stonden 6e en zij 8e. Dus er moesten hier toch een aantal punten
meegenomen worden!

En dat gebeurde heel goed in de eerste set. Herman was zeer op dreef en
serveerde liefst 9 punten achter elkaar. O.a. met een hele mooi netbal en nog
een ace. Ook een meter bier vind ik. Trouwens, van HJ wordt er nog een
metertje verwacht aankomende wedstrijd (ivm onder het net door serveren een
aantal wedstrijden geleden). 12-1 was het dus binnen 3 minunten. En zo
professioneel als heren9 is, speelde wij deze set gewoon kalm en rustig uit:
20-10.

De tweede set was een heel ander verhaal. De opstelling was hetzelfde (GJ,
Herman, Sjouke, Piet, Jeroen en Gerrit), maar we zater er niet meer lekker in.
Er werden een aantal onnodige fouten gemaakt en de tegenstander kreeg meer
hoop om een setje te winnen en begonnen daardoor beter te spelen. Bij 10-13
(achter) nam Mark dan ook een time-out om de koppen weer de goede richting in
te krijgen. Dit werkte niet helemaal, want het werd zelfs 14-18 (achter). Niet
best dus. Maar toen pakte wij de side-out door een mooie harde smash en Piet
kwam aan serve. Piet vindt zelf dat hij niet bijster goed kan serveren (na de
wedstrijd is dit in een interview bekend geworden), maar toch kwamen ze lekker
aan. En ook dankzij een paar mooie bloks van Herman en Sjouke, goede
verdedigingsacties achterin en natuurlijk (het belangrijkste) een goede
team-spirit kwamen we op 18-18. De tegenstander nam toen een time-out, maar
deze was niet zo goed als die van Mark, want Piet serveerde gewoon door. En zo
werd het 19-18. En Piet zag een gat achterin de hoek. En natuurlijk kwam zijn
service precies in de kruising op de lijn, en hopakee! 20-18 door 6 goede
services van Piet (waaronder de laatste ace).

2-0 dus. In de derde set kwamen Sjoerd en HJ erin voor Sjouke en GJ. Maar ook
nu weer kwamen we aan het begin van de set weer op een flinke achterstand.
Piet probeerde nog een mooie bal te koppen, maar helaas ging die net tegen het
plafond. Ook Eddie kwam erin voor Piet. Doordat het team even niet meer
helemaal geconcentreerd was en door de nieuwe spelers eventjes uit balans werd
het 6-13 achter. Op de training zal dan ook hier meer op getraind moeten
worden. Dit mag natuurlijk nooit meer gebeuren. Maar Mark nam weer een
time-out en dat hielp: we liepen in tot 17-17. En het werd 18-18, 19-18.
Setpunt H9. Maar helaas, 19-19, 19-20. Setpunt Emmen. Toen een aanval van
Emmen en een blok van Herman samen met Eddie. De bal rolde over het net
en....viel net aan de kant van Emmen op de grond. 20-20 dus. En toen werd het
door twee goede ballen 22-20 voor H9!

3-0 dus. Het ging lekker. Maar zouden we ook de 4-0 kunnen pakken!?! Dat zag
er aan het begin niet zo uit. We kwamen namelijk al snel moet 11-5 achter.
Maar gelukkig vertoonde H9 vechtlust en konden we de set eindigen met 20-15.

4-0 dus. Heel netjes!!!!!

Op naar de volgende wedstrijd tegen Dwingelo a.s. vrijdag in de SPRENG!!

TOT DAN.

Gegroet,
Heren9

Smash/Beilen heren3 - SUDOSA heren9

Vrijdag 30/11/2002 20.15 Sporthal de Spreng

Afgelopen vrijdag moest heren9 aantreden tegen de nummer 1: Smash/Beilen. Zij hadden nog maar 3 sets verloren en het zou dus een lastige wedstrijd gaan worden. De scheids kon er niks van en daardoor hebben wij dus eigenlijk ook verloren. Helaas had Mark Prins het nogal druk met zijn chickie (Maria uit Denmak ), dus daarom kwam hij niet coachen maar zat wel op de tribune.

Het was een errug lastige wedstrijd. De scheids maakte allemaal fouten en daardoor konden wij niet goed in ons spel komen. Hierdoor hebben wij dan ook de 1e set verloren met 20-15 en de 2e met 20-14. In de derde set ging het beter. Direct een goede start door Piet, en wij kwamen dan ook met 19-12 voor te staan. Helaas sloegen toen de zenuwen toe. De pass kwam niet, de set-up lag niet lekker, en de aanvallers bakten er helemaal niks meer van. Dus dikke paniek. 19-15, Time out. Na veel gepraat gingen we weer het veld in, maar ja, helaas, weer 3 punten om de oren en het werd 19-18. Time-out....Kom maar op met die bal, we pakken ze wel zei Gekke Gerrit met een rood hoofd. Hij wilde wel. AANVALLEN ARMY riep Klokkie. GJ pufte en hijgde en zei dat de pass beter moest komen. Eddie said: Come on, smash smash smash!!! En Sjoerd wilde ze erin koppen!! Pietje zei: ik ben malle Pietje niet!! Herman zei: Hup jongens, moet de Herminator weer in actie komen!?!!? Sjouke riep: Opschieten met winnen, de baby is op komst!! En Jeroen zei niks, hij was te verlegen. Niet zo best voor een aanvoeder, maar ja.

Dus 19-18, en die kerel aan de overkant serveert. Vrij hard.... te hard...want de bal gaat uit. En zo won heren9 de derde set. Ideaal. Goed bezig, dacht Mark op de tribune. En Maria zei, lekkere set Coby!!

In de 4e set ging het allemaal niet zo lekker meer. De kopjes hingen er bij, en de set werd met 20-11 verloren. Helaas.

Toch geen slecht resultaat: 3-1. Uit in Beilen is gewoon altijd lastig. Volgende keer in de Spreng gaan we ze pakken!! Hopelijk is de N-side er dan weer bij, want een beetje fans en aanmoedingen kunnen we wel gebruiken!!!

Animo'68 - SUDOSA heren9

Zaterdag 23/11/2002 16.00 Sporthal de Spreng

hier een berichtje van de voorzitter van de N-side:

Ik moest van die dikke dwerg met die kutkop namelijk even een verslag schrijven van de spannende wedstrijd tegen Animo. Jaja, het is al weer een tijdje geleden dat die wedstrijd gespeeld is en omdat Jeroen er zelf helemaal niks meer van weet (wat bier allemaal niet met je doet....) moet ik dus even iets over de wedstrijd schrijven. En ja, dan denk je, die eendrijder helpt mij wel even mee, maar nee hoor, daar is hij weer te beroerd voor. Hij gaat liever pils drinken en op de bank zitten. En de vice-voorzitter van de N-side wil ook niet meehelpen, maar wil wel genoemd worden. Maar ik zeg z'n naam mooi niet. Maar goed, dan doe ik het wel weer helemaal alleen.
Helaas weet ik ook niet meer zo veel van de wedstrijd, alleen dat het 2-2 is geworden en dat een aantal mensen 's avonds in De Pimpelaer nog steeds boos waren op hun aanvoerder. Ze hadden namelijk wel getraind, maar moesten op de bank zitten. Maar ja, dat krijg je als je te lang op de WC gaat zitten en niet op tijd op het veld bent. Dan ben je misschien toch niet goed met de wedstrijd bezig (heb ik anderen weer horen zeggen). Maar jongens, jullie moeten gewoon geen ruzie maken en beter spelen, want zo'n team als Animo moet gewoon met 0-4 opgerold worden. Dus in het vervolg beter met de wedstrijd bezig zijn, altijd naar de aanvoerder luisteren (doe ik ook altijd, NOT!) en minder pils drinken.
Nou, jullie weten wat jullie voor de volgende wedstrijd moeten doen en volgende keer dat er mensen van de N-side komen kijken verwacht ik gewoon weer een 4-0 overwinnning!!!!

SUDOSA heren9 - Ritola H3

Vrijdag 25/10/2002 21.30 Sporthal de Spreng

Het moest er van komen. Er moest gewoon gewonnen worden. Voor het eerst dit seizoen. Dit waren de woorden van de coach voor aanvang van de wedstrijd. En ja, als je naar de ranglijst kijkt (heren9 7e en Ritola laatse) dan moest er ook gewonnen worden.

Het begon al goed: de wedstrijd begon te laat en er was geen scheidsrechter. Sudosa heren3 moest fluiten. Maar ja, ze wilden/konden niet. Het is me wat met die jeugd van tegenwoordig. Normen en waarden had mister Balkenende het over. Die moeten inderdaad maar eens bijgebracht worden.

Gelukkig kwam Ingmar nog in de Spreng en hij heeft (net zoals afgelopen thuiswedstrijd) gefloten. Marcel Birza van heren1 was onze topteller.

Het was aan het begin al duidelijk dat heren9 flinke kans zou krijgen op de volle winst. Ritola was namelijk niet helemaal compleet, en het team bestond uit erg jonge (15 jaar) en oude mensen (55 jaar). Geen ideale verdeling dus.

Helaas miste heren9 nog twee spelers: Sjouke die ziek was, maar wel kwam aanmoedigen en daarna snel naar huis verdween om uit te zieken. En Eddie die aankomende week uit de VS komt.

Omdat Gert-Jan niet veel getraind heeft afgelopen weken (wegens een schouderblessure) begon hij op de bank.

Heren9 begon de wedstrijd direct erg lekker. O.a. Piet serveerde veel punten achter elkaar. Deze set eindigde in 20-15. Ook de tweede set was het alleen heren9 die de punten maakte: 20-12. Herman had na de zware training van donderdag weinig meer over, en GJ kwam er dan ook in. Ook met GJ gingen we lekker door: 20-13. De laatste set moesten we onze concentratie erbij houden. Dat ging aan het begin niet goed en zodoende kwamen we achter met 5-7. Maar dankzij de mentale veerkracht konden we ook deze set met winst afsluiten: 20-16.

Dit was de eerste wedstrijd die we wonnen met 4-0 de afgelopen twee jaar!!

Mark Prins was dan ook zeer tevreden en heren9 heeft in de kantine nog een paar lekkere biertjes gedronken.....

Natuurlijk alle supporters bedankt. Het bestuur van de N-side laat het trouwens nog erg afweten dit jaar. Hoe kan dat??

WW DOK heren2 - SUDOSA heren9

Vrijdag 11/10/2002 20.30 Sporthal veld 1

De tweede uitwedstrijd stond alweer op het programma. De tegenstanders was WW DOK die vorig jaar gedegradeerd zijn. Ze hadden één wedstrijd gespeeld en die gewonnen met 4-0. Heren9 zou dus wel eens een lastig avondje kunnen krijgen.

Het eerste probleem deed zich al voor toen we nog niet eens begonnen waren: er was gee scheidsrechter. Na 20 minuten kwam Hans Derks eraan om ons te fluiten. Erg zenuwachtig, maar hij deed het redelijk (ook al denken andere daar niet hetzelde over).

De eerste set begon lekker: Door een paar services stond het direct 1-4 voor ons. Maar toen kwam WW aan serve en het stond binnen 1 minuuut 9-5. Na een goede time-out kwamen we weer een beetje dichterbij tot 12-9 maar als snel stond 20-15 op het scorebord. Helaas pindakaas, de eerste set verloren. Het was geen best volleybal dat heren9 liet zien. Veel eigen domme fouten, te weinig vechtlust. Dit zou moeten verberteren indien wij nog wat punten willen pakken.

En ja hoor, de tweede set gaat beter: 20-17.

Verloren dus. Maar de stijgende lijn werd vastgehouden en uiteindelijk wonnen we de 3e set nog met 19-21. En toen gingen we nog voor het gelijkspel.

Maar helaas. HJ Klokkie dacht dat we wel even snel die laatste set zouden pakken, maar het liep anders. Net zoals in de eerste set weer veel fouten en blunders: 20-16.

Dus de derde wedstrijd is verloren gegaan. Nu twee gelijk en één verloren. Volgende keer maar winnen??

Zeer positief was het feit dat onze nieuwe buitenman Sjouke het goed deed. Gerrit en Sjoerd zullen dus flink aan de bak moeten. Als GJ dan over een paar wedstrijden weer blessurevrij is (las van de schouder) en Eddie terug is van de VS (wannneer komt ie precies?) dan is heren9 op oorlogssterkte en gaan we alleen nog maar winnen!!!

SUDOSA heren9 - Emmen'95 heren6

Vrijdag 4/10/2002 21.30 De spreng veld 4 (helemaal achteraan)

JAJA beste mensen. Eindelijk was het weer zover. Heren9 speelde eindelijk weer eens een keertje thuis. Dus dat was natuurlijk vet feesten in de Spreng afgelopen vrijdag. De tribunes zaten weer barstens vol en het was een gigantisch lawaai.

Droomde ik.

In een koude hal speelden we pas om 21.30 (snap je sudosa nou?? willen ze een beetje omzet draaien..... klagen de kantinemedewerkers over dat het laat wordt (over de dames van afgelopen vrijdag trouwens geen kwaad woord hoor)). Maar ja, dus om 21.30 beginnen. Niet iedereen was er helemaal bij, want er speelden een paar dames op het veld naast ons en dan kunnen die oudjes van heren9 niet meer aan de serieuze dingen denken: volleyballen en winnen!!

Piet maakte zijn officiële thuisdebuut als midman die zijn blokjes netjes heeft meegepakt. Dit jaar zal het nog een beetje inkomen worden, maar ik denk dat Piet na een aantal wedstrijden het ritme wel te pakken krijgt. Sjouke (die 2 weekjes geleden getrouwd is met Leononiek!!) debuteerde als buiten. Hij gaat de concurrentie aan met Sjoerd en Gerrit. Jeroen is samen met Piet (en Eddie als hij nog een keer terugkomt) één van de midmannen. HJ was blij dat hij in de basis mocht starten en dat had hij ook zeker verdiend. Ik verwacht van HJ dit seizoen nog mooie dingen. GJ die na een beetje kotsen weer beter was, begon ook weer in de basis. Last but not least: Herman die coachte liever bij de buren dan bij h9 spelen. Daar moeten we het toch binnenkort maar even over hebben. Natuurlijk was Mark er ook als hoofdcoach en Alexander was ook een keer present (gaan we dat vaker meemaken die seizoen...) als technisch adviseur.

Nu denk je zeker hoe ging die wedstrijd nou... maar dat weet ik niet meer precies. Wel weet ik dat het 2-2 is geworden, maar dat er eigenlijk meer in had gezeten. Hopelijk pakken we in Emmen. A.s. vrijdagweer een wedstrijd, dus dan hopelijk onze eerste overwinning, ook al zal dat lastig worden; WW/DOK heeft de eerste wedstrijd gewonnnen met 4-0......

Volgende keer een wat betere nabeschouwing, met dan ook technische details over de wedstrijd!!

Impala Heren4 - SuDoSa Assen Heren9

Vrijdag 19 april 2002 19:00 Rodenburghal

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2001/2002. Helaas maar waar. Iedereen wilde dan ook nog deze laatste wedstrijd vlammen en een keer een wedstrijd met 4-0 winnen. De wedstrijd begon vrij vroeg om 19:00. Erg lastig voor de meeste van ons, omdat er die dag ervoor nog flink gestapt was. De eerste tegenslag kwam al voor de wedstrijd: Herman de Koning lag met darmklachten ziek op bed en kon onmogelijk meedoen.

Een voordeel was wel dat Stef
, Bas W. en Bas G. van de N-side aanwezig waren om heren9 naar topprestaties te schreeuwen. Ook Leoniek en Leonoor-tevens-beschermvrouwe waren present. Helaas moest Mark de coach verstek laten gaan bij deze belangrijke wedstrijd. Want de 5e plaats stond op het spel. Bij winst met 4-0 konden we namelijk 5e worden. Bij verlies 8e.

De eerste set begon Jeroen op de bank. DEX, Henrian, Sjoerd, Sjouke, Gerrit en Eddie stonden in de basis. Iedereen was nog vrij koud, want de scheidsrechters (die echt superslecht waren!!!) gaven ons niet veel inspeeldtijd. De eerste set ging eigenlijk vrij snel voorbij. Helaas in het nadeel van ons: 20-14. Ook de tweede en derde set werd verloren. Er werd veel gezeurd in het veld en de sfeer was daarom niet goed. Gelukkig werd de vierde set toch gewonnen. Een positief einde dus van het seizoen: Wel met 3-1 verloren, maar toch de laaste set van het seizoen gewonnen!!! Als wij deze trend doorzetten naar volgend jaar dan kunnen we wel eens voor het kampioenschap gaan.......

Denk erom: Vrijdag 17 mei Heren9.nl Party!!!
 

Heren9 - Sprong '87 Heren1

Vrijdag 12 april 2002 20:15 De Spreng

Vrijdag speelden wij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2001/2002. Daarom was de Spreng weer bijna uitverkocht, want vele sponsors en fans waren aanwezig. Helaas niet de N-side, wegens verplichtingen. Mark Prins, de coach, moest tot 21:00 uur werken, dus hij kwam later. Een puntje dat volgend jaar trouwens wel moet veranderen. Ik denk dat het goed is dat het management van heren9 binnenkort even om de tafel gaat zitten met AH, om vrij te krijgen wanneer heren9 moet spelen. Adriaan die ons ook een aantal maal heeft gecoachd was helaas jarig, dus hij was er ook niet. Gelukkig is het gelukt om een toppertje te strikken van Dames 1 van Sudosa, namelijk Mariska van de Brink. Zoals gewoonlijk liep het wedstrijdschema erg uit en begonnen wij pas om 21:00 uur. Ook de scheidsrechter (dames 2) liet het weer afweten.

Maar zoals gezegd om 21:00 begon de wedstrijd. De eerste set ging gelijk op maar na een paar sterke acties wonnen wij de set met 20-16. De tweede set ging wat moeizamer. We kwamen achter te staan met iets van 15-13. Toen kwam Sjouke aan serve. En die serveerde de set even uit, ondanks wissels en time-outs van de tegenstander. Dus: 20-15 voor ons. 2-0. De derde was een stuk lastiger. De alcohol begon mee te spelen in de concentratie en ondanks een sterke come-back in de set, verloren wij toch na een paar domme fouten aan het einde, met 18-20. De vierde set was een drama. Iedereen begon te zeuren en op elkaar te schelden. Niemand wilde er echt meer voor gaan. Deze set was dan ook duidelijk in het voordeel van Sprong: 5-20. Mariska was natuurlijk erg boos en voelde zich teleurgesteld in een aantal spelers. Waarschijnlijk zat ze hier nog tot zaterdag mee, want zij verloor met dames1 een belangrijke wedstrijd. Gelukkig konden wij de vijfde set in de kantine makkelijk pakken, ondanks dat Jeroen nog naar zijn zusjes verjaardag moest. In de kantine kregen wij nog een heel speciaal cadeau van Mark en Leonoor (de beschermvrouwe): Een speciaal voor Heren9 gebrouwen biertje. Deze biertjes schijnen nog na te bestellen zijn, maar als je er eentje wilt, dan moet je maar even contact opnemen met Leonoor!!

Vrijdag de 19e april dus weer een wedstrijd: De laatste wedstrijd van het seizoen 2001/2002. Ik hoop jullie allemaal te zien!!!!!


Alpha H4 - Heren9

Dinsdag 26 februari 20002 20:15 Selwerd in Groningen

Eindelijk schrijf ik weer eens een nabeschouwing. Ik moet het wat vaker doen, maar helaas gaat het met mijn kabelaansluiting op de boot niet zo goed, dus zal ik sporadisch wat schrijven. Het is nog maar de vraag of de boot blijft drijven.... Door de storm en de regen van de afgelopen tijd is het water van het Hoendiep tot recordhoogte gestegen. Nou denk je, recordhoogte... tja heren9 heeft ook veel records, maar daar gaat het nu even niet om. Heren9 is namelijk ongeslagen in de 5e set. Helaas telt de NEVOBO die 5e set niet mee; ik vind dat Herman daar maar eens wat aan moet gaan doen. Hij kan vast wel wat regelen!! Maar ik had het dus over de storm en dat de boot een beetje gestegen was. Als het water stijgt, moet het ook weer een keertje dalen. Nou, dat gebeurde gisteren dus (zaterdag). Het water begon lekker te zakken en je hoefde tenminste ook niet meer zo'n grote stap naar binnen te nemen. Maar rond een uurtje of twaalf 's avond liep ik even mijn kamer in en ik waggelde zowat tegen de verwarming aan. Uit het feit dat ik tot 23 uur gewerkt was ik nog best wel nuchter, dus dat was de verklaring niet, dat ik moeilijk recht kon lopen. Nee de verklaring was dat de boot een beetje schuin hing. Het water was namelijk aan het zakken en aan het zakken. Tijdens de storm die week ervoor was waarschijnlijk een groot zwaar object onder de boot komen te liggen waar één kant van de boot op leunde. De andere kant was wel gewoon vrij, dus de boot begon een beetje te hellen. Dat is best wel lastig want als je de koelkast open doet, dan valt direct al het bier eruit, en dat is natuurlijk niet lekker ivm schuim als je het daarna nog op moet drinken.

Het is nu nog afwachten wat er gaat gebeuren. Hopelijk gaat het deze week flink regenen zodat de boot weer gaat stijgen. En anders zal ik toch al mijn vriendjes moeten uitnodigen om een keer met z'n allen de boot (weegt maar 70 ton) op te tillen zodat iemand het bepaalde object onder de boot weg kan halen. Dit moet wel een keer gebeuren, want anders gaat de barbecue natuurlijk ook niet door, want op een schuine boot wordt niet gebarbecued.Als je mee wilt helpen schrijf het dan even op het gastenboek, dan kan ik alles een beetje plannen. Het is wel verstandig om schone kleren mee te nemen, want onze riolering (poep en plas dus) komt gewoon in het Hoendiep uit. Ook moet je oppassen voor de ratten, want die houden wel van een lekker bierbuikje. Ik heb het nog even uitgerekent: De boot ligt met een hoek van 6,6 graden schuin. Dus ja, dat slaapt niet optimaal.

Als je dit stukje leest, dan denk je natuurlijk: wat heeft dit met de wedstrijd van afgelopen dinsdag te maken. Nou dat zit als volgt: We moesten dus tegen het 4e van Alpha. Dit zou een mooie wedstrijd moeten worden, want we stonden ongeveer gelijk. Maar helaas: Het werd de slechtste wedstrijd ooit gespeeld. Een dikke 4-0 voor Alpha. Natuurlijk misten we onze topspelers Henrian Klok die weer druk in de weer was met zijn geweer en Edwin Klopstra die in een F16 nog even overvloog. Hopelijk zullen wij dan a.s. vrijdag tegen Kroton laten zien wat wij echt waard zijn en voor het eerst met 4-0 (dus eigenlijk 5-0) winnen. Dat mag ook wel een keer, want anders wordt het nog degradatievolleybal, zoals heren1 en dat zijn wij aan onze stand niet verplicht.

Omdat ik nu aan het typen ben bij twee N-siders kan ik ook nog even wat commentaar van hun meenemen:

Frenk:'Slecht'

Stef:'hmmm, ik ben zwaar teleurgesteld in mijn helden en ik weet nog niet of ik a.s. vrijdag over mijn teleurstelling heen ben en wel kom. Jullie moeten eerst bewijzen dat het de moeite waar is om te komen kijken en supporteren.'

Altijd leuk om wat commentaar van de N-side mee te kunnen nemen. Zij staan toch niet in het veld en kunnen een objectieve mening geven over de wedstrijd zoals Frenk zegt:'Slecht'.

A.s. dinsdag hoop ik iedereen op training te zien, zodat wij tegen Kroton weer volledig fit en in de overwinningsmood zijn om een geweldige prestatie neer te zetten.

Met vriendelijke groet,

Jeroen, alias Kees de Duckman


Heren9 - Leweborg H3

Vrijdag 1 februari 18:30 uur

Nadat we een paar uitwedstrijden hebben gespeeld mochten we in onze oude vertrouwde hal spelen.........WIJ BLIJ!! BARMEDEWERKERS WAT MINDER!! Maar goed dat zal ons allemaal jeuken!!

Voor aanvang van de wedstrijd die officieel stond gepland om half negen. Waren de meeste mensen alweer stom verbaasd dat we er rond de KLOK (hihihi) van zeven er al waren. Dit was een raar moment want het hele team was er er!!(nou ja bijna dan) Dit wil wel wat zeggen over ons team. Ik zou haast zeggen dat we altijd met elkaar contact hebben zowel face 2 face........(2 lees in engels!, voor die mensen die geen engels kunnen two spreek uit als "toe") als ook telepatisch. Heel eng eigenlijk maar ja hoe dan ook we waren er en dat was al een prestatie op zich of niet Gerrit??? Nou zullen jullie je wel afvragen waarom Gerrit ??? of niet? wel? Nou gewoon ik wou gewwon een naam noemen en aangezien dat Gerrit vrij weinig word genoemd en bijna toch niet op de site kijkt dacht ik dan haal ik Gerrit even aan.

Maar om even terug te komen op het verhaal van de wedstrijd. Wij van heren9 hebben een nieuwe voorbereiding opgedaan voor het potje ballen.

Ja echt waar een potje darten voor de wedstrijd aan! errug onspannend.

Na een poosje waren we uitgespeeld met darten en gingen we ons maar opmaken voor de de echte wedstrijd. Namelijk de wedstrijd tegen de heren van Lewenborg. Op papier een leuke wedstrijd maar ja das ook maar op papier. Dat zegt natuurlijk HELEMAAL nix!!! Maar goed ik zal weer verder gaan anders word dit weer zo'n kontverhaal en daarvoor lezen jullie dit natuurlijk niet.

Na het inspelen en het wisselen van de shirtjes zagen we onze sponsors zitten op de tribune Henk en Klaske van de Regalis!! heel erg leuk en bedankt voor het kijken!! En natuurlijk onze beschermvrouwe Leonoor en man CEES!! Jullie ook bedankt

Maar terug naar de wedstrijd we begonnen eindelijk om half 9. Ik kan heel lang gaan vertellen over de wedstrijd maar ook heel kort en ik heb voor mijzelf besloten dat ik het kort zal houden. Het is als volgt............loopt de pass niet dan loopt het verdelen van de bal ook niet...........en als het verdelen niet lukt lukt vaak de aanval ook niet......toch?? Nou en dat was eigenlijk de wedstrijd maar goed op zich geen ramp!! We hebben helaas verloren met 1-3 OP PAPIER!!! On officieel hebben we helaas verloren met 3-2 we kwamen net iets tekort. Dat was wel ff balen op het veld, je doet er nix aan! Volgende keer beter!! en dat is vrijdag 08 feb. in de Spreng tegen de nummer 1! tot dan en anders maar niet Later!!

Oh ja de volgende keer zal ik op tijd zijn met de nabeschouwingen!!